Padelles

Beter padel leren spelen

Zowel kinderen als volwassen kunnen padelles volgen. Padel speel je in groepen van 4. Trainen doen we bij De Vale Ouwe in Putten. Het niveau maakt niet uit, iedereen kan instappen en we starten samen met het verbeteren van jouw padelvaardigheden.

padel trainer helma van breda

Op jouw niveau aan de slag!

padel-leren-spelen

Wat je bij ons zoal kunt leren en verbeteren

N

De regels van padel leren

N

De bandeja leren

N

Je vibora verbeteren

N

Service met rotatie spelen

N

Volleys en smashes perfectioneren

N

Jouw positiespel verbeteren

Doe mee met een
gratis proefles!

Wat is padel precies en hoe wordt het gespeeld

Padel lijkt op tennis en squash, maar heeft zijn eigen unieke regels en charme. Het wordt gespeeld op een kleinere baan dan tennis, zonder muren zoals bij squash, maar met een omheining van glas en hekwerk. Het is een sport die je altijd met zijn vieren speelt, wat vaak tot verrassende nieuwe vriendschappen leidt.

Belangrijkste regels van padel

De regels van padel lijken op die van tennis, waarbij de bal over het net en in het vak van de tegenstander moet worden geslagen. Opslaan gebeurt echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een interessant verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit levert vaak verrassende rally’s op.

Puntentelling

Het scoreverloop bij padel is vergelijkbaar met tennis, met 15, 30, 40 en game, en deuce bij 40-40. Padelwedstrijden zijn meestal “best-of-three”, waarbij een set gewonnen wordt door het team dat als eerste zes games wint met twee games verschil. Een eventuele derde set kan als supertiebreak ofwel wedstrijdtiebreak gespeeld worden.

Serveren

De opslag moet onderhands plaatsvinden, waarbij de bal maximaal op de hoogte van je middel geslagen mag worden. De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen, gevolgd door afwisselende opslagen van links en rechts. De bal moet eenmaal stuiteren achter de servicelijn en vervolgens direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiteren.

Spelverloop van padel

Tijdens rally’s mag de bal slechts eenmaal de grond raken. Een speler kan kiezen om de bal te laten stuiten of hem te volleren. Een volley mag alleen niet geslagen worden als return. Het spel gaat door met deze regels, totdat de bal tweemaal op het speelveld stuit of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

Bekijk de video van de KNLTB voor details en voorbeelden van de spelregels:

 

Wil jij padel leren spelen of je spel verbeteren?

Padel is een geweldige sport voor zowel kinderen als volwassenen. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, padel is voor iedereen toegankelijk. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe leuk padel is!

Wil je meer weten over padel, een proefles of direct lessen volgen?

Voor meer informatie neem contact op via mail of telefoon. Meld je aan voor een proefles of ga naar het formulier Inschrijven voor lessen.

Meer weten over onze tennis- of padelopleiding?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een afspraak. Kinderen kunnen met hun ouder(s) een proefles meedraaien om te kijken of ze het leuk vinden. Bel of mail Helma van Breda, zij kan al jouw vragen beantwoorden.

Helma van Breda
Hoofdtrainer

06-19937728